Copiii sunt oglinda societatii noastre, iar educatia lor este esentiala pentru formarea lor ca indivizi. Cartile sunt un instrument minunat pentru a-i invata pe copii valorile importante, cum ar fi empatia, bunatatea, curajul si responsabilitatea. Iata top 10 carti pentru copii care ii vor invata aceste valori importante:

 

  1. "The Giving Tree" de Shel Silverstein - aceasta carte ilustreaza valoarea generozitatii si a bunatatii, ilustrand cum un copac face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-i face fericit pe un tanar.

  2. "The Very Hungry Caterpillar" de Eric Carle - aceasta carte ilustreaza valoarea muncii si a perseverentei, prin povestea unei fluturase care trece prin diferite etape pentru a deveni un fluture frumos.

  3. "The Lion, the Witch, and the Wardrobe" de C.S. Lewis - aceasta carte ilustreaza valoarea curajului si a loialitatii, prin povestea unor frati si surori care se lupta impotriva raului pentru a salva un regat.

  4. "Charlotte's Web" de E.B. White - aceasta carte ilustreaza valoarea prieteniei si a responsabilitatii, prin povestea unei gaini si a unei arare care se ajuta reciproc.

  5. "Where the Wild Things Are" de Maurice Sendak - aceasta carte ilustreaza valoarea imaginatiei si a libertatii, prin povestea unui baietel care calatoreste intr-o lume fantezista.

  6. "The Giving Tree" de Shel Silverstein - aceasta carte ilustreaza valoarea generozitatii si a bunatatii, ilustrand cum un copac face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-i face fericit pe un tanar.

  7. "The Very Hungry Caterpillar" de Eric Carle - aceasta carte ilustreaza valoarea muncii si a perseverentei, prin povestea unei fluturase care trece prin diferite etape pentru a deveni un fluture frumos.

  8. "The Lion, the Witch, and the Wardrobe" de C.S. Lewis - aceasta carte ilustreaza valoarea curajului si a loialitatii, prin povestea unor frati si surori care se lupta impotriva raului pentru a salva un regat.

  9. "Charlotte's Web" de E.B. White - aceasta carte ilustreaza valoarea prieteniei si a responsabilitatii, prin povestea unei gaini si a unei arare care se ajuta reciproc.

  10. "Where the Wild Things Are" de Maurice Sendak - aceasta carte ilustreaza valoarea imaginat

 

     In concluzie, cartile sunt un instrument minunat pentru a-i invata pe copii valorile importante. Cartile din acest top 10 sunt doar o selectie din numeroasele carti care pot fi folosite pentru a-i invata pe copii cum sa fie buni, curajosi, responsabili si empatici. Este important sa le oferim copiilor oportunitatea de a citi si sa discutam impreuna despre valorile pe care le invata din carti. In acest fel, ii vom ajuta sa devina adulti buni si responsabili, care vor contribui la o societate mai buna.